Smash Pool Hallisarja

Smash Pool on tenniksen harrastajien, kuntopelaajien ja kilpailevienkin haastelista. Mukana keväällä 2024 on jo yli 200 pelaajaa!

Poolissa tutustut uusiin pelikavereihin ja luvassa on mielenkiintoisia pelejä ja hyvää harjoittelua. Pelaajat jaetaan lohkoihin, joissa jokainen pelaa tunnin mittaisen ottelun jokaista vastaan. Ottelut pelataan itse varattavilla tunneilla Smash Centerissä tai Olarin Tennishallissa keskenään sovittuna otteluajankohtana.

Hallisarjaa hallinnoidaan Tennisässän kautta, josta löydät tulospalvelun sekä ajantasaiset lohkotilanteet. Tennisässä-järjestelmän myötä Smash Poolin otteluista saat virallisia tasopisteitä, jotka vaikuttavat rankingiin.

Ilmoittautumisikkuna kierrokselle 4 [13.5.2024 – 11.8.2024] on auki 6.5.2024 asti!

Smash Poolin sarjat kaudella 2023-2024

 • Yleinen sarja (osallistumisoikeus kaikilla)   [Lohkoja kierroksella 3: 18 kpl]
 • Naisten sarja                                                      [Lohkoja kierroksella 3: 7 kpl]
 • Miehet 55+ sarja                                               [Lohkoja kierroksella 3: 3kpl]
 • Päiväpool (ottelut pelataan arkisin 9-15)   [Lohkoja kierroksella 3: 9 kpl]

Osallistumismaksu

Osallistumismaksua ei peritä. Pelaajat maksavat vain yhdessä pelaamansa tunnin.

Kuka voi osallistua Smash Pooliin?

Smash Pooliin voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset tenniksen harrastajat, joilla on voimassa oleva harrastelisenssi. Harrastelisenssin saa automaattisesti kaikki Tennisliiton alaisten seurojen jäsenet, jotka ylläpitävät pelaajarekisteriään TennisClubissa. Mikäli olet esimerkiksi Smashin jäsen, on sinulla automaattisesti myös voimassa oleva harrastelisenssi. Voit myös tarkistaa omat voimassa olevat lisenssisi omasta profiilistasi Tennisässässä.

Hallisarjaan voi myös osallistua ilman seuran jäsenyyttä ns. rekisteröityneenä pelaajana, mutta silloin pelaajan tulee ostaa Tennisässästä harrastelisenssi (15€ / vuosi). Pääset ostamaan lisenssin, mikäli olet jo rekisteröitynyt Tennisässään. Jos sinulla ei ole tunnuksia ässään niin toistaiseksi uudet rekisteröitymiset tehdään Tennisliiton kautta: toimisto@tennis.fi.

Tennisliiton tasopisteitä hallisarjan peleistä

Saat pelaamistasi otteluista Tennisliiton tasopisteitä sääntöjen mukaisesti. Täten jokainen pelaamasi ottelu myös vaikuttaa rankinglistoissa.

Ajantasainen pistelaskentakaava löytyy STL:n kilpailumääräyksistä (Liite 1) https://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailumaaraykset/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Smash Poolin säännöt

Säännöt päivitetty 26.2.2024

Pelaajat jaetaan tasolohkoihin, joissa jokainen pelaa jokaista vastaan tunnin mittaisen ottelun. Pallotteluaika on 5 minuuttia, otteluaika 55 minuuttia. Kellon soidessa kesken olevaa syöttövuoroa ei lasketa lopputulokseen (pl. tasatilanne gameissa). Kesken olevaa palloa ei lasketa lopputulokseen elleivät pelaajat ole sopineet siitä ennen peliä. Koska ottelusta jaetaan STL:n tasopisteitä, niin hallisarjan ottelut eivät voi päättyä tasan -> Mikäli ajan päättyessä voitetut pelit ovat tasan niin noudatetaan oheista taulukkoa.

Voittajan määrittely, kun pelit ovat tasatilanteessa:

Tilanne 5-5, 30-15 -> tulos 6-5 pelaajalle joka johtaa käynnissä olevaa syöttövuoroa

Tilanne 5-5, 30-30 -> tulos 6-5 pelaajalle joka voitti juuri edellisen täyden syöttövuoron

Tilanne 5-5, ei pisteitä vielä pelattu à tulos 6-5 pelaajalle joka voitti juuri pelatun syöttövuoron

Lohkon pisteiden laskenta: 

Ottelun voitosta 3 pistettä, luovutusvoitosta (WO) yhden pisteen, tappiosta yhden pisteen. Luovutetusta sekä kokonaan pelaamatta jääneestä ottelusta nolla pistettä.

Lohkon lopullisen järjestyksen määräytyminen: pisteet, keskinäinen ottelu (jos kolmella pelaajalla on sama pistemäärä niin keskinäiset ottelut eivät vaikuta), pelatut ottelut, pelisuhde (voitetut/hävityt).

Smash Poolin nousu/laskuperiaatteena on, että lohkon voittaja nousee kaksi tasoa ylemmäksi, lohkon kakkonen yhden tason ja toiseksi viimeinen putoaa yhden tason ja viimeinen kaksi tasoa. Lohkon pelaajamäärä alle 50 pelaajan sarjoissa on 5 ja ainoastaan lohkojen ylin sekä alin nousee/laskee. Kun pelaajia on sarjassa yli 50, niin lohkojen pelaajamäärä on 6-7 (2 ylintä/alinta siirtyy).

Sarjojen 2-3 alinta lohkoa voivat olla pienempiä, jotta alimman lohkon pelaajamääräksi ei jää yhtä tai kahta pelaajaa. Aina ei voi näin tapahtua, mutta periaate on tällainen. Huom. Mahdollisten poisjääntien takia uusia lohkoja ei välttämättä voida aina muodostaa em. tavalla.

Jos pelaaja ei saavu paikalle eikä ole ilmoittanut siitä vähintään neljää tuntia ennen pelin alkua vastustajalle ja Smash Centerin asiakaspalveluun, on hän velvollinen maksamaan koko tunnin hinnan ja tulokseksi merkitään 0-1 tappio.

Otteluiden merkitseminen: 

Ottelun voittaja merkitsee tuloksen Tennisässään. Luovutusvoitot merkitään painamalla ottelun kohdalla ”Status” -> valitse ”Walkover” -> valitse ottelulle voittaja ”luovutuksen saaja”.

Kierroksen otteluiden pelaamisen takaraja on merkitty lohkokaavioon. Yhden kierroksen kesto on n. 10 viikkoa. Myöhästyneitä tuloksia ei huomioida.

Otteluita saa pelata ainoastaan Smash Centerissä tai Olarissa. Pelaajat tekevät itse kenttävaraukset Smash Centerin asiakaspalvelusta (09) 3417 130 tai varaavuoro.smash.fi kautta. Pelaajat sopivat keskenään otteluajat sekä tuntivaraukset.

Poolin järjestäjä pidättää itselleen oikeuden sääntömuutoksiin sekä lohkojen pelaajamuutoksiin.

Uusien pelaajien sijoittaminen

Kun sarjaan tulee uusi pelaaja, pelaaja sijoitetaan mukaan seuraavasti:

 1. Mikäli pelaajalla on STL:n taso -> Sijoitetaan alimman saman tason (esim. Taso 5) kanssa samaan lohkoon
 2. Pelaajalla Smash ry:n aikuisvalmennuksen taitotaso -> Sijoitetaan alimman samantasoisen pelaajan kanssa samaan lohkoon
 3. Pelaajalla ei tasoa -> Määritellään erikseen (arvio pelitaidoista sekä tasosta tehdään organisaattorin toimesta)

Järjestäjä pidättää oikeuden lisätä lohkojen määrää myös lohkojen väleihin, mikäli pelaajia tulee runsaasti lisää tietylle tasolle.

Lisätietoja

Lisätietoja hallisarjasta saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallisarja@smash.fi.

Sääntöjen muutokset

Kehitämme hallisarjaa jatkuvasti tarkentamalla sääntöjä. Sääntömuutoksissa lähetämme pelaajille viestiä sekä päivitämme Smash Pool –säännöt dokumenttia Tennisässässä ja Smash Centerin ilmoitustaululla sekä Hallisarjan hallinnoija pidättää oikeuden muokata sääntöjä myös kesken kauden.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisikkuna kierrokselle 4 [13.5.2024 – 11.8.2024] on auki 6.5.2024 asti!

Mukaan pääsee tekemällä ilmoittautumisen Tennisässän kautta:

 • mene selaimella osoitteeseen www.tennisassa.fi
 • Rekisteröidy / kirjaudu
 • Valitse valikosta ”Hallisarjat”
 • Valitse ”Smash Pool Hallisarja”
 • Klikkaa haluamasi sarjat mihin haluat osallistua
 • Paina ”tallenna”
 • Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi sähköpostiin
 • Voit muokata ilmoittautumistasi ”Manage Entry” – toiminnolla.

Kesken kierroksen ei oteta uusia pelaajia mukaan – uudet pelaajat lisätään mukaan seuraavalle alkavalle kierrokselle.

Hallisarjaan ei voi ilmoittautua sähköpostin/puhelimen välityksellä – mikäli ongelmia on Tennisässään rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa, niin ota yhteyttä hallisarja@smash.fi