SMASHIN JUNIORIVALMENNUS JA -TOIMINTA

Smashin juniorivalmennus on 2-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa tenniksen, sulkapallon, padelin, pöytätenniksen, squashin ja racketlonin parissa. Tällä hetkellä lasten ja nuorten valmennusryhmissä harjoittelee Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa yhteensä lähes 600 junioria. 

Tavoitteenamme on mahdollistaa lapselle ja nuorelle elinikäinen liikuntaharrastus mailapelien parissa. Lapsena opitut mailapelien liikemallit sekä lasten liikunnallisuus edistävät lajin oppimista ja harjoittelua ja tukevat liikuntaharrastuksia myöhemmälläkin iällä. 

Smashin valmennus- ja opetustoiminta mailapeleissä voi alkaa perheen kaikkein pienimmillä jo 2-vuotiaana perheliikunnassa yhdessä huoltajan tai muun tutun aikuisen kanssa. Perheliikunnassa lapsi tutustuu palloon, oman kehon koordinaatioon sekä ottaa ensiaskeleita pallonkäsittelytaidoissa ja liikunnallisissa perustaidoissa. Perheliikunta valmistaa lasta siirtymään minitennis- tai minisulkisryhmiin. Iän ja taitojen karttuessa lapsi voi jatkaa harrastustaan myös padelin, pöytätenniksen tai squashin parissa. 

Lasten ja nuorten juniorivalmennus jakaantuu ikä- ja tasoryhmiin, joissa harjoitellaan monipuolisesti lajien tekniikkaa sekä taktiikkaa asiantuntevan valmentajan opastuksessa. Ryhmät muodostetaan pelitason, iän ja harjoitusmäärien mukaan, kuitenkin huomioiden pelaajan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Harjoituksissa käydään läpi monipuolisia opetusmenetelmiä ja tutustutaan erilaisiin liikemalleihin pelaamalla ja korostaen oppimisen kautta lajin tekniikkaa ja taitoja. 

Juniorivalmennuksen ryhmätunneilla kehitetään myös lapsen henkisiä valmiuksia, kuten keskittymiskykyä, pitkäjänteisyyttä, ryhmässä työskentelyä ja muiden huomioimista.

Juniorivalmennuksen kilpavalmennusryhmissä edetään tavoitteellisemmin kohti kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä kun taas harrasteryhmissä voi harjoitella ja opetella lajin tekniikkaa ja taktiikkaa vaikka vain kerran viikossa samalla nauttien liikunnan riemusta.

Kaikilla tavoitetasoilla harjoituksista vastaa koulutetut ja ammattitaitoiset valmentajat, jotka varmistavat turvallisen oppimisympäristön ja innostavan ilmapiirin. 

Syys- ja kevätkausien säännöllisen ryhmävalmennuksen lisäksi lapset voivat kesäisin osallistua viikon kestäville suosituille leireillemme. Kesäleireillä voi syventää jo opittuja taitoja tai tutustua itselle vielä uuteen mailapeliin tai vaikka kaikkiin. Kokopäiväleirit sisältävät mailapeliharjoitusten lisäksi myös muuta ohjattua toimintaa, pelejä sekä leikkejä.

Smash on ansainnut Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelman alaisen tenniksen laatuseuraohjelman lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtimerkit toimintansa kehittämisestä vuonna 2020. Tähtiseura-ohjelman laatutekijät täyttävät seurat tunnistaa Tähtimerkistä - se on lupaus laadusta.

Klikkaa alla lisätietoihin, tutustu tarkemmin toimintaan ja tule mukaan!