Sulkapallovalmennus aikuisille Smash Centerissä 12.8.2024 - 1.6.2025

Smashin viikoittaisessa aikuisten sulkapallovalmennuksessa löytyy valmennusryhmiä niin aloittelijoille kuin kilpapelaajillekin. Lue alta lisää toiminnastamme ja tule mukaan!


Aikuisten tasoryhmät 

Smashin sulkapallon valmennuskokonaisuus (kts. kuva yllä) koostuu aikuisilla neljästä erilaisesta tasosta harrastaa ja kehittää sulkapallotaitoja.

AIKUISET Taso T1: 
Sulkapallosta kiinnostuneet pelaajat, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan aiempaa kokemusta sulkapalloharjoittelusta valmennusryhmässä. Ryhmässä opetellaan sulkapallon perus lyönti- ja liikkumistekniikkaa, sekä pelitaktiikkaa. Kauden aikana ryhmissä käydään läpi sekä kaksin-, että nelinpeliä. Harjoitusten tempo lisääntyy pelitaidon kehittymisen myötä, mutta valmentaja pyrkii suunnittelemaan harjoitukset niin, että jokaiseen kertaan sisältyy liikettä päivän teemaan sopivalla tavalla. Jokaiseen valmennustuntiin sisältyy myös peliosio. Tasolta siirrytään ylöspäin vasta, kun lajin perusasiat ovat hallussa ja pelaaja pystyy ylläpitämään pelinomaisia harjoituksia kaverille.

Tasolle sopivat tapahtumat: Sulkapallon vapaaharjoittelu (vähemmän pelanneet), Smash ry:n harrastesulkapallokilpailut ja muut seuran pelitapahtumat


AIKUISET Taso T2: 
Enemmän pelanneet pelaajat. Pelaajat pystyvät ylläpitämään pelinomaisia mylly-harjoituksia ja harjoitusten tempo on kovempi, kuin tasolla 1. Ryhmä painottuu edelleen oikean tekniikan harjoitteluun, ja lajin perusteiden vahvistamiseen, mutta myös fyysisen kunnon kehittäminen on isossa osassa harjoituksia. Pelaajat pääsevät haastamaan itseään niin lajiosaamisessa, kuin fyysisestikin harjoituksiin sisältyvää pelaamista unohtamatta. Taso 2 on niin sanottu korkein harrastetaso, jolle pelaajat voivat jäädä, mikäli kilpaileminen ei kiinnosta, vaan sulkapallo halutaan pitää kuntoa ylläpitävänä harrastuksena.

Tasolle sopivat tapahtumat: Sulkapallon vapaaharjoittelu (enemmän pelanneet), Smash ry:n harrastesulkapallokilpailut, kansalliset harrasteturnaukset, jotka eivät vaadi lisenssiä.


AIKUISET Neluriryhmä (Tasot T2 & T3)

Enemmän pelanneet pelaajat, jotka ovat kiinnostuneita erityisesti nelinpelistä. Pelaajat pystyvät ylläpitämään pelinomaisia harjoituksia, ja lajin perusteet ovat hallussa. Tasolla harjoitellaan lajinomaista liikkumista, sekä peruslyöntejä erityisesti nelurin näkökulmasta. Kauden aikana opetellaan erilaisia pelikuvioita ja niiden toteuttamista pelitilanteessa yhdessä parin kanssa. Ryhmään voi osallistua harrastekisoissa tai kansallisissa turnauksissa käyvät pelaajat, sekä enemmän pelanneet harrastepelaajat. Pelaajia kannustetaan osallistumaan harrastekilpailuihin, mutta se ei ole pakollista.

Tasolle suunnatut tapahtumat: Sulkapallon vapaaharjoittelu (enemmän pelanneet), Smash ry:n harrastesulkapallokilpailut, kansalliset harrasteturnaukset jotka eivät vaadi lisenssiä, kansalliset turnaukset.


AIKUISET Taso T3: 
Aiemmin nimellä kuntokilparyhmä. Kilpailusta kiinnostuneet pelaajat, jotka ovat aloittelemassa kilpauraansa kansallisissa kisoissa tai pelaavat jo C/B -tasoa. Pelaajat pystyvät ylläpitämään pelinomaisia harjoituksia, sekä feedaamaan kaverille. Tason harjoituksia järjestetään ainakin kahdesti viikossa. Ryhmässä harjoittelevia kannustetaan osallistumaan porukalla harrastekilpailuihin, jotka eivät vaadi kilpailulisenssiä, sekä kansallisiin kilpailuihin. Tason 3 tavoitteena on tuoda kilpaileminen osaksi sulkapalloharrastusta yhdessä tuttujen seurakavereiden kanssa.

Tasolle suunnatut tapahtumat: Sulkapallon vapaaharjoittelu (enemmän pelanneet tai kilpa pelaajan tasosta riippuen), Smash ry:n harrastesulkapallokilpailut, kansalliset harrasteturnaukset jotka eivät vaadi lisenssiä, kansalliset turnaukset


AIKUISET Taso T4: 
Seuran kovimman tason kilpapelaajat. Aktiivisesti kansallisissa kilpailuissa käyvät pelaajat. Tason harjoituksia järjestetään ainakin kahdesti viikossa, joista toinen on erityisesti nelinpeliin suunnattu. Tavoitteena on luoda aktiivinen, yhdessä kansallisissa kisoissa käyvä porukka, jossa pelaajat tsemppaavat toisiaan omalla pelaajaurallaan eteenpäin ja osallistua joukkueena 1-divariin, kun sen aika koittaa. Harjoituksissa saavat käydä muiden seurojen edustuspelaajat, mutta ainoastaan Smash-Sulkiksen edustuspelaajat ovat oikeutettuja edustuspelaajien etuihin mm. edullisimmilla harjoitusmaksuilla ja -sulkapalloilla.

Tasolle suunnatut tapahtumat: Sulkapallon vapaaharjoittelu (kilpa), Smash ry:n harrastesulkapallokilpailut, kansalliset kilpailut.


Aikuisten valmennuspäivät kaudella 2024-2025

Aikuisten harjoitukset ovat kestoltaan 1h tai 1,5h.

Harjoitusryhmiä perustetaan seuraaville aikaväleille kysynnän mukaisesti:

 • maanantaisin klo 17.00 - 21.30
 • tiistaisin klo 17.00-21.30
 • keskiviikkoisin klo klo 17.00 - 21.30
 • torstaisin klo 17.00 - 21.30
 • perjantaisin 16.30 - 19.00
 • sunnuntaisin 17.00 - 21.00

Muutokset ajankohtiin mahdollisia!

Valmennushinnasto 2024-2025

(syyskausi 19 vkoa, kevätkausi 22 vkoa)

Valmennuksen hinta lasketaan alle listattujen tuntihintojen pohjalta. Ilmoitettu kausihinta on suuntaa antava arvio, koska kaikki ryhmät eivät harjoittele yhtä monta kertaa kauden aikana juhlapyhien vuoksi, vaan valmennusehdoissa ilmoitettujen päivien osalta välistä jäävät kerrat vähennetään kausihinnasta. 

 • 1 h / vko 17,00 €/h, syyskausi n. 323€ (kevätkausi n. 374€)
 • 1,5 h / vko 16,00 €/h, syyskausi n. 456€ (kevätkausi n. 528€)
 • 2 h / vko 15,50 €/h, syyskausi n. 589€ (kevätkausi n. 682€)
 • 3 h / vko 14,00 €/h, syyskausi n. 798€ (kevätkausi n. 924€)
 • Aamuvalmennus 1 h / vko 13,00€/h, syyskausi n. 247€ (kevätkausi n. 286€)

Smash-Sulkiksen kilpailevat edustuspelaajat

 • 1,5h / vko 14,00 €/h, syyskausi n. 399€ (kevätkausi n. 462€)
 • 3 h / vko 12,00 €/h, syyskausi n. 684€ (kevätkausi n. 794€)

Kilpailevan edustuspelaajan alennuksen saaminen edellyttää Smash-Sulkista edustusseurana, kilpailulisenssiä, sekä osallistumista ainakin yhteen kansalliseen kilpailuun sekä syys-, että kevätkaudella.


Valmennuksen tuntihinta sisältää:

 • Kenttämaksun
 • Valmennuksen
 • Valmennuksessa käytettävät välineet, mm. aidot sulkapallot
 • Seurapaita pelaajille, jotka liittyvät ensimmäistä kertaa Smash ry:n valmennusryhmiin
 • Korvausjärjestelmän käytön

Lisätietoja sulkapallovalmennuksesta, -kursseista ja yksityisvalmennuksesta:

Julia Vedenoja, sulkapallon valmennusvastaava

julia.vedenoja@smash.fi