Golfopetus

Golfammattilainen Henrik Kontro antaa golfopetusta Smash Centerissä golfsimulaattoria hyödyntäen

Smash Centerissä on tarjolla myös golfopetusta. Golfammattilainen Henrik Kontro tarjoaa yksityis- ja pienryhmäopetusta Smash Centerin Sports-Coach GSX -golfsimulaattoria hyödyntäen. Opetuksessa käytetään hyväksi golfsimulaattorin teknisiä ominaisuuksia ja hidastusvideoita ja kuvia.

Henrik Kontron pääkiertue on ollut Finnish Tour. Henrik on pelannut vuosien varrella myös Suomen Nordic Leaguen kilpailuja sekä Challenge Tour kilpailun. Lue lisää Henrikistä ja hänen golfurastaan ja kokemuksestaan sivun alaosasta.

Golfopetuksen periaatteet

1. Nykytilan kartoitus:
- Alkuasento, grippi, rutiinit ennen lyöntiä, jalkojen toiminta swingissä, kehon eri osien kiertämien, kehon jännitystilat swingin eri vaiheissa, rytmi, läpimeno yms., lähipeli (wedget), puttitekniikka (pituus/suunta).
- Lyöntipituudet ja suunnat eri mailoilla.
- Puttaamisen harjoittelussa käytetään erinomaista Wellputin lähes 8 m mittaista puttimattoa.
- Asiakkaan oma näkemys siitä, missä on mahdollisia ongelmia, mitä haluaa parantaa ja mitä odottaa opetukselta. Mikä on tavoite (nykyinen hcp ja tuleva)?
- Asiakkaan mahdolliset fyysiset rajoitukset, ikä yms. otetaan huomioon.

2. Harjoittelusta:
- Otetaan hyvästä alkuasennosta kuva ja lyönneistä videoita (norminopeus ja hidastus). Kuvat ja videot jaetaan pelaajalle (messenger, whattsapp, e-mail tms - kokorajoituksia voi olla).
- Näistä voi mahdollinen mukana oleva kaveri tarkistaa harjoittelussa ja kentällä, onko "palikat" kunnossa ennen lyöntiä, onko opetus mennyt perille, tapahtuuko opittuja asioita vai palataanko vanhaan liian helposti.

3. Suositus opetuskerralle: 2 henkilön ryhmässä yhteensä 2 tuntia. Myös yksityistunti on vaihtoehto.
- Kaksi henkilöä muodostuu esim. paljon yhdessä pelaavista/harjoittelevista kavereista, isä/äiti/isovanhempi/muu ja juniori, pariskunnat tms.
- Harjoittelussa opetetaan kaveria katsomaan kuinka hyvin pelaaja/harjoittelija säilyttää kurssilla opittuja asioita, jotta ne lopulta siirtyvät paremmin ja nopeammin tekniikkaan itsenäisessä harjoittelussa ja kentällä. Samalla kaveri saa opetusta ja mielikuvia itselleen ja ymmärtää paremmin opetettuja asioita.

4. Henkinen ja fyysinen puoli pelatessa ja harjoittelussa:
- Mielikuvan luonnin merkitys, alitajunnan ja tietoisen mielen erojen ymmärtäminen. Häiritsevien ajatusten poistaminen. Intuitio, se ensimmäinen mielikuva!
- Fysiikkaharjoitteluun annetaan tarvittaessa erikseen ohjeita tehtäväksi omalla keholla tai pienillä painoilla ja sarjoilla. Tavoitteena herkkyyden säilyttäminen. 

5. Asiakkaan oman lyöntivideon analysointi sisältyy opetushintaan (noin 3 kpl). 

  • Wellputin lähes 8 m mittainen puttimatto.

Golfopetustuntien hinnasto 1.11.2023 - 30.4.2024

Golfopetuksen hinta koostuu golfsimulaattorin käyttömaksusta sekä opetuksesta. Simulaattorin käyttömaksu maksetaan Smash Centerin kassalle ja opetus Henrik Kontrolle. 

GOLFOPETUSTUNTIEN HINNASTO 1.11.2023 - 30.4.2024:

- Yhteensä tarkoittaa opetusmaksua (Henrikille) + simulaattorimaksua (kassalle).
- Simulaattorimaksu on opetuksen yhteydessä arkisin ma-pe ennen klo 16 12,50€/h ja muina aikoina 25€/h. Smashin jäsenalennusta ei voi yhdistää näihin jo alennettuihin hintoihin.

Arkisin, ma-pe ennen klo 16:

- Yksityisopetus 1h: 55 €/h. Yhteensä 67,50 €/h
- Yksityisopetus 2h: 70 €/2h. Yhteensä 95 €/2h (47,50 €/h)
- 2 hlön opetus 1h: 65 €/h. Yhteensä 77,50 €/h (38,75 €/hlö/h)
- 2 hlön opetus 2h: 85 €/2h Yhteensä 110 €/2h (27,50 €/hlö/h)

Illat ja viikonloput, ma-pe klo 16 jälkeen ja la-su:

- Yksityisopetus 1h: 55 €/h. Yhteensä 80 €/h
- Yksityisopetus 2h: 70 €/2h. Yhteensä 120 €/2h (60 €/h)
- 2 hlön opetus 1h: 65 €/h. Yhteensä 90 €/h (45 €/hlö/h)

SUOSITUIN ja suosittelemme yhdessä paljon pelaaville:
- 2 hlön opetus 2h: 80 €/2h. Yhteensä 130 €/h (32,50 €/hlö/h)

- Muita vaihtoehtoja tarjoamme tarjouksen mukaan – kerro mitä haluat!
- Golfopetuksessa käytetään opettajan tuomia palloja.
- Opetus maksetaan Henrik Kontrolle opetuksen jälkeen esim. mobilepayllä tai tilisiirtona.

Varaukset golfopetukseen Henrik Kontron kautta

Ota yhteyttä Henrik Kontroon sopiaksesi golfopetuksesta:
puh. 050-4327072, sähköposti kontrohenrik8@gmail.com

Henrik tekee samalla myös golfsimulaattorivarauksen.

Henrikin opetuksesta lisää alla sekä Facebookissa:

https://www.facebook.com/HenrikKontroGOLF⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

https://www.facebook.com/HenrikKontroGOLF/videos/4969709099784581

Henrik Kontron esittely

Teksti julkaistu marraskuussa 2021

"Olen Henrik ”Henkka” Kontro, 28-vuotias golfammattilainen. Aloitin golfin 12-vuotiaana Laajasalon Golfissa, josta seuraavana vuonna siirryin Virvik Golfiin. Nykyinen kotikenttäni on Peuramaa Golf Hjortlandet. Sain innoituksen lajiin, kun pelasin pleikkarilla Tiger Woods 2005 golfia. Voitettuani ensimmäisen turnauksen huusin isälleni: ”Mä haluun aloittaa golfin peluun - voitin just miljoonan!” Siitä lähti yhteinen golfharrastus.

Pääkiertueeni on ollut Finnish Tour. Olen pelannut vuosien varrella myös Suomen Nordic Leaguen kilpailuja ja Challenge Tour kilpailun. Peuramaan edustuspelaajana olen pelannut jokaisena vuonna Joukkue-SM kilpailuja, joista parhaimmillaan on saavutuksena ollut pronssimitali. Seuran mestaruuksia minulla on useampia. Reikäpelin SM-reikäpeleissä paras sijoitus on T5, joka onnekkaasti oli ammattilaisten osalta sija T1 yhdessä Oliver Lindellin kanssa. 

Golfuran katkeaminen kilpailumielessä oli lähellä vuonna 2017, kun minulla todettiin 1-tyypin diabetes. Jälkeenpäin ajatellen siitä oli jo oireita kaudella 2016 ja talviharjoituksissa. Pallo ei välillä lentänyt mihinkään ja lyödessä oli outo tunne kehossa. Painoni putosi lopulta hieman yli 30 kiloa ja kesti pitkään ennen kuin sain voimat ja lihasmassaa takaisin kovalla treenillä ja oikealla ruokavaliolla. Vasta kahtena viime vuotena olen pitkän harjoittelun jälkeen päässyt verensokerien kanssa erityisesti kilpailutilanteessa melko hyvään tasapainoon. Viime vuonna oli vain yksi kisakierros, jossa maila tuntui heti alkuväylien jälkeen erittäin raskaalta.

Viime kausi 2021 oli urani paras. Kakkoskiertueella Mid Tourilla 3/7 osakilpailusta kaksi voittoa ja yksi kolmas tila, kokonaisrankingin toinen. Finnish Tourilla paras sijoitus oli Paltamosta kuudes tila. Kokonaisranking sijoitus oli 21, sillä kategoria 1d ensi kaudeksi. Kilpailujen lyöntikeskiarvo oli 70,94. Yli puolet kierroksista oli par tai alle vaihtelevissa olosuhteissa. Kauden 2021 päätyttyä tasoitukseni +4,3. Paras kilpailutulos on nykyisellä kotikentällä Peuramaan Vanhalla Peuralla 62 (-9), myös Wiurilassa olen pelannut -9 harjoituskierroksella.

Sain mahdollisuuden testata Smash Centerin Sports-Coach GSX -simulaattoria kuinka hyvin se sopii opetuksen antamiseen. Laitteen suorituskyky, tarkkuus ja lyöntidata yllätti erittäin positiivisesti. Lyöntipituudet olivat hyvin tarkkaan oikeat eri mailoilla ja laite luki erilaiset kierteet erinomaisen tarkasti. Tästä syystä laitteella on mahdollista antaa opetusta yhdessä hidastusvideoiden avulla, mistä on oikeasti hyötyä pelaajalle jatkossa.

Olen ollut useiden valmentajien opissa urani aikana, ja näistä hyödynnän parhaat käytännöt kokemukseni perusteella, jotta oppiminen olisi mahdollisimman yksinkertaista ja tehokasta. Opetusta olen antanut Helenin henkilökunnalle yrityksen golfsimulaattorissa useiden vuosien aikana golfkerhon jäsenille. Golfkierroksilla olen vuosien varrella käynyt useiden kanssapelaajien tekniikkaan ja pelistrategiaan liittyviä asioita. On ollut ilo nähdä usein kuinka helposti oppi on mennyt perille.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule golfopetukseen Smash Centeriin!"