Padelvalmennus aikuisille kaudella 2023-2024

Padelvalmennus aikuisille Smash Centerissä ja Arena Center Myllypurossa 14.8.2023-2.6.2024

Järjestämme ohjattuja ja säännöllisiä padelharjoituksia aikuisille pienryhmissä. Ryhmävalmennuksessa harjoitellaan pääsääntöisesti 4 hengen ryhmissä ja yksi harjoituskerta kestää 1,5 tuntia. Harjoituksia järjestetään aamu-, päivä- ja ilta-aikoihin Arena Center Myllypurossa ja Smash Centerissä. Valmennusta voi lisäksi täydentää yksityisopetuksella.

Valmennusryhmät kootaan pelaajien tason mukaisesti, joissa harjoitellaan monipuolisesti padelin tekniikkaa sekä taktiikkaa asiantuntevan valmentajan opastuksessa. Pelaajia on mukana aloittelijoista kilpaileviin pelaajiin. Pelaajien tasot jaotellaan välille 1-7. Ryhmiin sitoudutaan koko kaudeksi ja valmentaja sekä ryhmä säilyvät samana koko valmennuskauden ajan, mikäli muutoksia ei tarvitse tehdä aikataulujen tai pelitason muutosten vuoksi. 

Smashin ryhmävalmennuksen valmentajatiimi koostuu koulutetuista padelvalmentajista. Valmennusvastaavana toimii Fiija Ketonen.

Aikuisvalmennuksen tasoryhmät 1-7

 • Taso 1: Alkeistaso - aloittelija, joka on juuri tullut lajin pariin ja pelikertoja ei ole tai on vasta muutama takana. On ehkä käynyt alkeis- tai peruskurssin. Peruslyöntejä ja takalasin käyttöä hiotaan parhaillaan.
 • Taso 2: Alempi harrastajataso - pelaaja osaa padelin perustason, kuten sijoittumisen kentällä, peruslyönnit ennen ja jälkeen lasin, volleyt, nostolyönnin eli lobin. 
 • Taso 3: Ylempi harrastajataso - pelaaja hallitsee (tason 2 kuvattujen lyöntien) lisäksi ylälyönnit (bandeja/vibora), tunnistaa milloin päästää pallon lasiin ja milloin pitää hyökätä tai puolustaa. 
 • Taso 4: Aktiivipelaaja - tuntee ja hallitsee padelin eri lyönnit. Lisäksi pelaaja osaa tunnistaa miten pallo pomppaa kulmasta. Pystyy pitämään pallon hyvin elossa ja tarvittaessa muuttamaan lyönnin korkeutta sekä kulmaa. Pelaaja osaa puolustaa takalasin jälkeen vaikeampiakin palloja, osaa liikkua kentällä ja lukea peliä sekä ymmärtää pelin taktiikkaa. (D-luokka)
 • Taso 5: Aktiivipelaaja/kilpapelaaja - osaa monipuoliset lyöntitekniikat ja pystyy pitämään pallon pelissä haastavissakin tilanteissa. Osaa soveltaa tekniikkaa ja taktiikkaa tilanteen, parin ja vastustajan mukaan. (C-Luokka)
 • Taso 6: Kilpapelaaja (B-Luokka)
 • Taso 7: Kilpapelaaja (A-Luokka)

Käytössämme on korvaustuntijärjestelmä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, jolla voit korvata kätevästi poissaolojasi tunneilta muissa samantasoisissa ryhmissä.

Harjoitusajat

Aikuisvalmennuksen harjoituksia järjestetään seuraavien aikavälien sisällä: 

Ma-pe klo 7.00 – 9.00 (aamuharjoitukset)

Ma-pe klo 9.00 – 12.00 (aamupäiväharjoitukset)

Ma-pe klo 12.00 – 16.00 (iltapäiväharjoitukset)

Ma-to klo 16.00 – 22.00 (iltaharjoitukset)

Su klo 17.00 – 21.00

Hinnasto (hinnat per henkilö)

Aamu-/päiväharjoitus klo 7–16: 

 • 1,5 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 19,00 €/h
 • 3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 18,00 €/h 

Iltaharjoitus ja sunnuntai: 

 • 1,5 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 23,00 €/h 
 • 3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 21,50 €/h 

Aikuiskilpavalmennuksen hinnasto:

 • 1 valmentaja, 1 kenttä 18,50€/h
 • 2 valmentajaa, 2 kenttää 18,50€/h
 • 1 valmentaja, 2 kenttää 16,00€/h

Huom. Kilpavalmennuksen hinnasto pätee ainoastaan pelaajille, jotka täyttävät alennukseen oikeuttavat kriteerit. Kriteerit löytyvät valmennusehdoistamme.

Valmennuksen tuntihinta sisältää:

 • Kenttämaksun
 • Valmennuksen
 • Valmennuksessa käytettävät välineet
 • Korvausjärjestelmän käytön
 • Oikeuden osallistua Smashin sisäisiin tapahtumiin

Smash ry pidättää oikeuden hinnaston muutoksiin.

Lisätietoja padelvalmennuksesta, -kursseista ja yksityisvalmennuksesta:

Fiija Ketonen, padelin valmennusvastaava

040-549 2995

fiija.ketonen@smash.fi tai padel@smash.fi

Haku valmennusryhmiin TennisClub-jäsenpalvelussa

Haku valmennuksiin alkaa 19.4.2023 ja ensimmäisen vaiheen haku päättyy 31.7.2023.

Jälkihaku on voimassa 1.8.2023-1.6.2024

Klikkaa alta hakuohjeet sen mukaan, oletko jo mukana toiminnassamme vai vasta tulossa osaksi Smash-yhteisöä! Lue myös valmennusehdot sivun alaosasta.

Valmennusehdot 14.8.2023-2.6.2024, Padel, Helsinki, Aikuisvalmennus

PÄIVITETTY 1.1.2024: Valmennusehtojen kohta "Käyttäytyminen" -> Muutettu / lisätty kohta kursivoituna

HARJOITUSAJAT JA NIIDEN TIEDUSTELEMINEN 

Lähetämme noin viikkoa ennen kauden alkua sähköpostilla tiedotteen kaikille mukaan mahtuneille, kun ryhmät on julkaistu ja ne ovat nähtävissä TennisClubissa kohdassa Valmennus / Omat ryhmät. Pelaajille, jotka eivät mahtuneet mukaan ensimmäisessä vaiheessa, ilmoitamme asiasta erikseen sähköpostilla.

VALMENNUSKAUSI JA -PAIKKA

Valmennustunnit pidetään Smash Centerissä, Varikkotie 4, 00900 Helsinki (noin 500 metriä Itäkeskuksen metroasemalta ja 15 minuuttia Rautatientorilta) ja Arena Center Myllypurossa, Alakiventie 2, 00920 Helsinki. 

Valmennuskausi on ma 14.8.2023- su 2.6.2024Uudelleen muodostettavat kesäryhmät harjoittelevat 3.–20.6.2024. Kesäryhmiin osallistuminen tai niistä pois jääminen merkitään hakulomakkeelle.

Ilmoittautumalla Smashin aikuisvalmennukseen pelaaja sitoutuu olemaan mukana koko sisäkauden 2023-2024 tuntien jatkuessa samoissa ryhmissä kevätkaudella ilman erillistä ilmoitusta. Ryhmiä voidaan muuttaa aina tarvittaessa (valmentaja päättää pelaajan tason mukaisesta ryhmästä), mutta ketään ei siirretä uuteen ryhmään ilman neuvottelua ja asiasta ilmoittamista.  

VALMENNUSPAIKKA = VALMENNUSKERTA

Pelaajan jokainen viikoittainen harjoituskerta tarkoittaa yhtä montaa valmennuspaikkaa. Esim. jos pelaajalla on yksi harjoituskerta viikossa, niin hänellä on yksi valmennuspaikka. Vastaavasti esim. kolme kertaa viikossa harjoittelevalla on kolme valmennuspaikkaa jne.

RYHMÄN LAKKAUTTAMINEN KESKEN KAUDEN

Smash ry pidättää oikeuden lakkauttaa valmennusryhmä. Ryhmän mahdollinen lakkautus ilmoitetaan pelaajille viimeistään 28 vrk ennen ryhmän viimeistä valmennuskertaa.

JUHLAPYHIEN HARJOITUKSET

Valmennustunnit pidetään normaalisti kaikkina juhlapyhinä lukuun ottamatta joulua (23.12.2023-1.1.2024), pääsiäistä (29.3.-1.4.2024) sekä vappupäivää 1.5.2024.

Valmennusta järjestetään normaalisti koululaisten syysloman aikana, itsenäisyyspäivänä 6.12., loppiaisena 6.1., sekä helatorstaina 9.5.

Smash ry pidättää itselleen oikeuden tehdä ryhmämuutoksia pyhäpäivien aikana sekä koululaisten hiihtoloman 18.2. – 23.2.2024 ajalle. Pyhäpäivinä sekä koululaisten hiihtoloman aikana harjoituksia saatetaan tiivistää siten, että esim. yksi valmentaja ohjaa kahta samantasoista ryhmää vierekkäisillä kentillä. 

LASKUTUS

Laskutuksen perusteena on paikka osoitetussa valmennusryhmässä ja ryhmän toimintakerrat siitä lähtien, kun pelaaja tulee mukaan - eivät yksittäiset osallistumiskerrat. Syksyn valmennustunnit laskutetaan kahdessa erässä ja kevään laskut laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköpostiosoitteeseen (tiedotus- ja laskutuskäyttöön). Valmennukseen osallistumisen edellytyksenä on aikaisempien valmennusmaksujen suorittaminen.

Laskutus tapahtuu aina jakson lopussa. 

Aikuisvalmennuksen laskut voi maksaa ePassi-liikuntaedulla. Muut liikuntaedut eivät käy maksutavaksi Smash ry:n järjestämälle valmennukselle. 

Kausimaksu koostuu laskutusjaksoista (Huom! kts. myös kohta "Irtisanoutuminen valmennuksesta kesken kauden"):

1. jakso: 14.8.2023 - 15.10.2023

2. jakso: 16.10.2023 - 22.12.2023

3. jakso: 2.1.2024 - 17.3.2024

4. jakso: 18.3.2024 - 2.6.2024

5. jakso: 3.6.2024  - 20.6.2024

TESTIKERRAT JA NIIDEN LASKUTUS

Uuden pelaajan tullessa sovittuun tasotestiin johonkin ryhmään, niin testi on ilmainen, mikäli todetaan, että ryhmä ei ole sopiva pelaajalle eikä tarjolla ole muitakaan sopivia ryhmäpaikkoja. Tämä myös tarkoittaa, että pelaaja ei välttämättä saa jatkaa koko tuntia harjoituksessa (suurin osa harjoituksista perustuu kuitenkin pariharjoitteluun ja harjoitukset ovat maksullisia ryhmässä jo oleville). Mikäli pelaajan taso mahdollistaa hänen olevan koko tunnin harjoituksessa ja ko. ryhmäpaikka tai jokin muu ryhmäpaikka valmennuksessa tasotestin jälkeen sovitaan pelaajalle vakiopaikaksi, niin myös ensimmäinen kerta eli testikerta laskutetaan.

JÄSENYYS

Valmennukseen osallistuminen edellyttää Smash ry:n jäsenyyttä. Osallistujat liitetään Smash ry:n jäseniksi mikäli eivät ole ennestään jäseniä. Valmennukseen osallistuvien ei tarvitse hakea erikseen jäsenyyttä.

Uudet aikuisvalmennettavat maksavat puolet vuoden 2023 jäsenmaksusta, 22,50 € (koko vuosi 45 €) syksyn ensimmäisen harjoitusmaksun yhteydessä sekä sitoutuvat noudattamaan Smash ry:n valmennus- ja laskutusehtoja. Jäsenet saavat mm. alennusta kenttien tuntihinnoista Smash Centerissä, Kaisaniemen tenniskentillä ja Olarin Tennishallissa, tuotteista Smash Centerin Pro Shopissa, mahdollisuuden osallistua kansallisiin kilpailuihin ja paljon yhteistyökumppaneiden tarjoamia jäsenetuja. Löydät listan voimassa olevista jäseneduista Jäsenedut-sivultamme. Lisää jäsenyydestä voit lukea Jäsenyys-sivulla.

Jäsenyys on jatkuva, kunnes se kirjallisesti irtisanotaan joko valmennuksen irtisanomisen yhteydessä valmennuksen irtisanoutumislomakkeella, sähköpostilla osoitteeseen smash@smash.fi tai postitse Smashin toimistoon osoitteeseen Smash ry, Varikkotie 4, 00900 Helsinki. Eroava on velvollinen maksamaan kyseisen vuoden jäsenmaksunsa. Valmennuksen lopettaminen ei lopeta automaattisesti seuran jäsenyyttä, mutta valmennuksen irtisanoutumisen yhteydessä voi myös ilmoittaa, jos ei halua jatkaa jäsenyyttä seuraavana vuonna. Jäsenyys on voimassa kalenterivuoden loppuun asti irtisanomisen jälkeen.

Irtisanoutumiseen ei riitä, että ilmoituksen tekee suullisesti tai kirjallisesti esim. valmentajalle tai kassatoimihenkilölle

PELAAJAN YHTEYSTIETOJEN MUUTTUMINEN

Pelaaja on velvollinen ylläpitämään nimi- ja yhteystietojaan. Yhteystietojen muutokset tehdään ensisijaisesti kirjautumalla TennisClub-järjestelmän ”Omat tiedot” – välilehdellä. Yhteystietojen muutoksesta voi ilmoittaa myös lähettämällä sähköposti osoitteeseen smash@smash.fi.

SAIRASTUMINEN, LOUKKAANTUMINEN JA POISSAOLOT VALMENNUKSESTA SEKÄ KORVAUSJÄRJESTELMÄ 

Yhtämittaisesta vähintään 4 viikkoa kestävästä poissaolosta tulee ilmoittaa sekä lähettää lääkärintodistus aikuisvalmennuksen vastuuvalmentajalle Fiija Ketoselle osoitteeseen fiija.ketonen@smash.fi. Tällainen vähintään 4 viikkoa kestävä poissaolo valmennuksesta huomioidaan laskutuksessa lääkärintodistusta vastaan omavastuuajan ollessa kaksi viikkoa ilmoituspäivästä lähtien. Kaksi omavastuukertaa merkitään pelaajalle poissaoloiksi, joihin pelaaja voi yrittää löytää korvaustunnit. Yksittäisiä poissaoloja ei huomioida laskutuksessa. 

Mikäli poissaolo tulisi kestämään pidempään kuin 4 viikkoa, niin on kaksi vaihtoehtoa:
A) - pelaajan tulee maksaa tuosta neljännestä viikosta eteenpäin valmennusmaksu normaalisti, mikäli hän haluaa pitää paikkansa.
B) - pelaaja voi poissaolon alkaessa myös halutessaan vetäytyä valmennuksesta kokonaan lääkärintodistuksen lähetettyään (jolloin paikkaa voidaan tarjota muille), jolloin hän maksaa vain tuon omavastuuajan kaksi viikkoa. Pelaaja voi pelikuntoon toivuttuaan yrittää paluuta valmennusryhmiin aikuisvalmennuksen vastuuvalmentajan ylläpitämän jonotuslistan kautta. 

Padelin aikuisvalmennuksessa on käytössä korvausjärjestelmä, joka on osa TennisClub-järjestelmää. Lisätietoja korvausjärjestelmästä ja sen toiminnasta löydät sivulta Korvaustuntijärjestelmä. Syyskaudella voi varastoida enintään 5 harjoitusta ja kevätkaudella enintään 6 harjoitusta. Kesäkuun ryhmissä voi varastoida enintään 2 poissaoloa. Poissaolot pitää laittaa korvausjärjestelmään etukäteen, vähintään 24 tuntia ennen harjoituskertaa. Kertyneitä korvaustuntisaldoja voi käyttää yli kauden seuraavilla tavoilla. Syyskauden tunteja voi käyttää vielä seuraavalla kevätkaudella. Kevätkauden tunteja voi käyttää vielä kesäryhmissä. Kevätkauden ja kesäryhmien tunteja voi käyttää vielä seuraavalla syyskaudella. Korvaamatta jääneitä valmennustunteja ei hyvitetä rahallisesti.

Huom! Korvausjärjestelmä on lisäpalvelu, eikä takaa kaikkien poissaolojen korvaamista. Lue tästä vinkit korvausjärjestelmän käyttöön: SIVUSTO AVAUTUU MYÖHEMMIN.

Linkki korvausjärjestelmään: https://tennisclub.fi/pelaaja/site/login

IRTISANOUTUMINEN VALMENNUKSESTA KESKEN KAUDEN

Irtisanoutuminen valmennuksesta kesken kauden tulee tehdä kirjallisesti täyttämällä irtisanoutumislomake. Irtisanoutuminen astuu voimaan, kun käynnissä oleva laskutusjakso päättyy. Irtisanoutuminen valmennuksesta ei automaattisesti irtisano Smash ry:n jäsenyyttä, mutta valmennuksesta irtisanoutumisen yhteydessä lomakkeella voi myös ilmoittaa, jos ei halua jatkaa jäsenyyttä seuraavana vuonna.

Mikäli pelaajalle jää kaudelle vähintään yksi valmennuspaikka, niin vain vastuuvalmentajalle sähköpostitse tehtävä irtisanomisilmoitus muista keskeytettävistä valmennuspaikoista riittää (jolloin ko. valmennuspaikkojen laskutus loppuu ko. laskutusjakson lopussa).

Laskutusjaksot ja viimeiset irtisanoutumispäivät laskutusjaksolta:

1. jakso: 14.8.2023 - 15.10.2023 (viimeinen vetäytymispäivä 1. jaksolta on 31.7.2023)

2. jakso: 16.10.2023 - 22.12.2023 (viimeinen irtisanoutumispäivä 2. jaksolta on 18.9.2023)

3. jakso: 2.1.2024 - 17.3.2024 (viimeinen irtisanoutumispäivä 3. jaksolta on 5.12.2023)

4. jakso: 18.3.2024 - 2.6.2024 (viimeinen irtisanoutumispäivä 4. jaksolta on 19.2.2024)

5. jakso: 3.6.2024  - 20.6.2024 (vetäytyminen erillisen ohjeen mukaisesti.) 

Löydät irtisanoutumislomakkeen täältä

VALOKUVAUS 

Mikäli pelaaja ei halua, että valokuvia hänestä käytetään Smashin nettisivuilla tai Smashin julkaisuissa, tulee hänen ilmoittaa asiasta Smash ry:lle osoitteeseen smash@smash.fi

SÄHKÖISET UUTISKIRJEET JA TIEDOTUS 

Valmennukseen ilmoittautuvan sähköposti lisätään Smash ry:n sähköisten uutiskirjeiden ja tiedotteiden jakelulistalle, ellei pelaaja sitä erikseen kiellä. Sähköiset uutiskirjeet ja tiedotteet ovat nettisivujen ohella Smash ry:n valmennuksen tärkeä tiedotuskanava, joten on tärkeää antaa sähköpostiosoite, jota lukee säännöllisesti. Myös puhelinnumeron antaminen auttaa merkittävästi siinä, jos pitää ilmoittaa esimerkiksi valmentajan äkillisestä poissaolosta. 

TERVEYS SEKÄ VAKUUTUS 

Jokainen pelaaja on velvollinen kertomaan omasta terveydentilanteestaan valmentajalle, mikäli se voi vaikuttaa pelaajan kykyyn suorittaa kaikkia harjoitteita täysipainoisesti. Jokaisen pelaajan tulee hankkia mahdollinen vakuutus itse: Smash ry ei ole vakuuttanut harjoituksiin osallistuvia pelaajia.

VALMENTAJAN POISSAOLO 

Ryhmää valmentaa ensisijaisesti sille määritetty valmentaja. Valmentajan poissa ollessa häntä tuuraa toinen Smash ry:n valmentaja. Mikäli korvaavaa valmentajaa ei saada ja pelaajille saadaan tieto valmentajan poissaolosta ja pelaajille toimitettua harjoitusvälineet, saavat valmennettavat korvausjärjestelmään harjoituksen kestoa vastaavan määrän saldoa, jonka he voivat käyttää muissa ryhmissä. Tällaisissa tapauksissa harjoituskerta laskutetaan. Jos pelaajille ei saada ennakkoon tietoa valmentajan poissaolosta (3h ennen), heiltä ei laskuteta ko. harjoituskertaa. Yksittäinen harjoitus voidaan myös pitää siten, että yksi valmentaja ohjaa sairaustapauksessa kahta samantasoista ryhmää vierekkäisillä kentillä.

AIKUISKILPAVALMENNUKSEN ALENNETUN HINNAN EHDOT 

Pelaaja on oikeutettu aikuiskilpavalmennusalennukseen, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät: 

 • Pelaaja edustaa Suomen Padelliiton alaisessa sarjassa Smashia 
 • Kilpailujärjestelmässä on rekisteröitynä vähintään 4 kpl otteluita edellisen vuoden ajalta (laskien valmennuskauden aloituspäivämäärästä taaksepäin) Smashin joukkueessa 
 • Osallistuu sarjapadeliin myös kaudella 2023–2024 yleisessä tai seniorisarjassa Smashin joukkueessa 
 • Huom! Saadakseen alennetun hinnan pelaajan täytyy itse rastittaa ilmoittautumislomakkeen kohta, jossa kysytään kauden 2023–2024 sarjapadelpelaamisesta. Tämän kohdan rastittaneet pelaajat tarkistetaan, mutta rastittamatta jättäneille pelaajille ei erikseen huomioida alennettua hintaa laskutuksessa. 

KÄYTTÄYTYMINEN

Pelaajien tulee kohdella kunnioittavasti muita ryhmänsä pelaajia sekä valmentajaa. Kiroileminen, mailan heittely ja muu asiaton käyttäytyminen on kielletty. Mikäli pelaajan toiminnasta aiheutuu vahinkoa kentän pintaan tai muuhun kiinteistöön tai irtaimistoon, hän on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot.

Seuralla on oikeus evätä valmennettavan osallistuminen valmennukseen, mikäli häiritsevää häiriökäyttäytymistä esiintyy säännöllisesti siihen puuttumisesta huolimatta. Ensimmäisestä häiriökäyttäytymisestä pelaaja saa huomautuksen, toisesta varoituksen ja sen jälkeen osallistuminen valmennukseen evätään meneillään olevan kauden loppuun.  

Mikäli yksittäinen pelaajan toiminta on erityisen vakavalaatuinen, niin seuralla on oikeus irtisanoa valmennussopimus välittömästi määräajaksi tai toistaiseksi. Valmennusmaksuja ei hyvitetä kyseiseltä ajalta.

TOIMINNAN KESKEYTYS

Mikäli joudumme keskeyttämään äkillisesti ryhmän valmennustunnin seurasta riippumattoman syyn vuoksi (esim. sähkökatko tiloissa) niin valmennustuntia ei korvata rahallisesti. Keskeytynyt tunti korvataan joko lisäämällä saldoa korvausjärjestelmään (lajit jossa käytössä) tai järjestämällä korvaavia harjoituksia erikseen ilmoitettuna aikana.

VALMENNUSEHTOJEN MUUTOKSET

Smash ry pidättää oikeuden valmennusehtojen muutoksiin myös kesken kauden. Tällöin muutoksista ilmoitetaan nettisivuilla sekä tarvittaessa kaikille pelaajille yhteisellä tiedotteella.