Tennisvalmennus aikuisille kaudella 2023-2024, Helsinki

Tennisvalmennus aikuisille Smash Centerissä 14.8.2023 - 2.6.2024

Smash järjestää ohjattuja ja säännöllisiä tennisharjoituksia aikuisille pienryhmissä. Tenniksen aikuisvalmennuksessa harjoitellaan pääsääntöisesti 4 hengen ryhmissä 1 - 4,5 tuntia viikossa. Helsingissä harjoituksia järjestetään niin aamu- kuin iltavalmennuksina Smash Centerissä Myllypurossa, lähellä Itäkeskusta.

Valmennusryhmät kootaan pelaajien tason mukaisesti: pelaajia on mukana vasta-alkajista kilpaileviin pelaajiin. Pelaajien tasot jaotellaan välille 1 (aloittelija) - 7 (Suomen Tennisliiton luokat A, B tai aivan C-luokan kärki).

Käytössämme on korvaustuntijärjestelmä, jolla voit korvata kätevästi poissaolojasi tunneilta muissa samantasoisissa ryhmissä Helsingissä sekä myös Smash-Espoon toimipisteessä Olarin Tennishallissa.

Jälkihaku tenniksen aikuisvalmennukseen 2023-2024 / Helsinki

Haku Smashin Helsingin valmennuksiin on päättynyt 30.7.2023. Voit hakea jälkihaun paikkoja oheisella lomakkeella - otamme yhteyttä, mikäli sopivia paikkoja pelitasollesi sekä ajankohdallesi vapautuu. Kausi on loppuunmyyty, mutta paikkoja vapautuu kevääseen saakka jonkin verraan. Täyttämällä lomakkeen olet jonossa paikoille.

Lisätietoja: Janne Eerikäinen, janne.eerikainen@smash.fi

HENKILÖTIEDOT:

Harjoitusajat, jolloin voisin osallistua harjoituksiin:


Uusi pelaaja, arvioi tasosi. Lopullisen tason määrittää valmentaja kauden aikana. Kauden 2021–22 pelaajat valitsevat ylimmän vaihtoehdon.

Pelaajat jaotellaan Smashin aikuisvalmennuksessa tasoille 1-7. 

 • Taso 1: tarkoittaa alkeistasoa - pelaaja ei vielä hallitse kovalla tennispallolla lyömistä. Pelaaja opettelee pallottelutaitoa helpotetuilla palloilla.
 • Taso 2: on alempi harrastajataso. Tasolla 2 pallottelu sujuu kohtalaisesti kovalla tennispallolla takakentältä. Syötöllä pelaaja tavoittelee pallon saamista ruutuun. Verkkopeli on vasta opettelun asteella.
 • Taso 3: on ylempi harrastajataso. Tasolla 3 pallottelu myös liikkeestä ja pituutta vaihdellen sujuu jo melko hyvin. Verkkopeli alkaa jo onnistua kohtalaisesti. Jotkut hallitsevat jo alakierteen. Syötöllä ja palautuksella pelataan jo.
 • Taso 4: on kokenut harrastajataso. Pelaaminen syötöllä ja syötönpalautuksella onnistuu jo sujuvasti. Yksittäisten osa-alueiden välillä voi olla vielä suuria eroja.
 • Taso 5: on alempi kilpataso. Pelaaja on Suomen Tennisliiton luokittelussa E-D-luokkaa taidoiltaan. Pelin kaikki osa-alueet ovat jo olemassa, mutta esim. hyökkäävät lyönnit voivat olla vielä laadultaan heikompia kuin lyönnit takarajan takaa.
 • Taso 6: on ylempää kilpatasoa. Pelaaja on pelitasoltaan Tennisliiton luokittelussa C-luokkaa. Pelin kaikki osa-alueet ovat olemassa. Pelaaja osaa käyttää erilaisia syöttöjä ja tehdä pisteitä tehokkaasti.
 • Taso 7: on myös ylempää kilpatasoa. Pelaaja on aivan C-luokan kärkeä tai B-luokkaa. Peli on jo erittäin fyysistä, pelaaja ei häviä hyville kilpapelaajille liikkumisen tai pelin intensiteetin puutteiden takia.
PELITASON ARVIOINTI
Osallistun kesän 2024 kesävalmennusryhmiin
Paitakoko

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Klikkaa kuvaa isommaksi

Haku valmennukseen tapahtuu TennisClub-jäsenpalvelussa.

Klikkaa alta hakuohjeet sen mukaan, oletko jo mukana toiminnassamme vai vasta tulossa osaksi Smash-yhteisöä! Lue alta myös valmennusehdot.

Teknisissä ongelmissa liittyen TennisClubiin, ota yhteyttä smash@smash.fi

Hakuprosessi, ryhmäpaikasta tiedottaminen ja kauden hinnasto

Kaudella 2022–23 mukana olleiden pelaajien haku kaudelle 2023–24 alkaa 19.4.2023 ja päättyy 4.6.2023. Uusien pelaajien ja niiden pelaajien, jotka eivät hakeneet edelliskauden pelaajien määräajassa, haku alkaa 5.6.2023 ja päättyy 30.7.2023. Jälkihaku alkaa 31.7.2023.

Valmennukseen haetaan TennisClub-järjestelmän valmennushakulomakkeilla. TennisClubiin kirjaudutaan omilla käyttäjätunnuksilla, samoilla joilla hallinnoidaan mm. korvaustunteja. TennisClub on Suomen Tennisliiton jäsenseuroilleen tarjoama palvelu, jossa pelaaja voi ylläpitää yhteystietojaan, ilmoittautua tapahtumiin ja valmennusryhmiin. TennisClubissa jäsen näkee myös seuran jäsenkortin, kun jäsenyys on voimassa.

Syksyn harjoitusajat julkaistaan TennisClubissa viikolla 32, noin viikkoa ennen kauden alkua. Ryhmien valmistuttua kaikki mukana olevat saavat yhteissähköpostin. Niille pelaajille, jotka eivät mahdu ryhmiin, lähetetään tieto sähköpostilla.

Valmennusryhmiä on noin 140 ja paikkoja jonkin verran yli 500 pelaajalle, joten emme voi taata kaikille valmennuspaikkaa.

Emme voi antaa ennakkoon tietoa ryhmien paikkatilanteesta tai kokoonpanoista. Pelaajien mukaan mahtuminen ja kokoonpanot ratkeavat vasta elokuussa! Haku ryhmiin sitoo pelaajaa vasta, jos hänelle löytyy sopiva ryhmäpaikka. Käsittelemme vain kaudelle hakeneiden pelaajien asioita ryhmävalmennukseen liittyen, emme selvittele paikkatilannetta kyselyiden perusteella.

55+ -vuotiaiden ryhmät

Perustamme yli 55-vuotiaille omia aamupäiväryhmiä, mikäli halukkaita ja saman tasoisia pelaajia löytyy sopiva määrä.

Kesäryhmät 2024

Huom! Kesäryhmiin 2024 osallistuminen merkitään jo hakulomakkeelle, ja tietoa voi muuttaa myöhemmin ilmoittamallamme tavalla vielä huhtikuun 2024 loppuun saakka. Voit tarkistaa keväällä oman kesäryhmätietosi kauden hakulomaketiedoistasi TennisClubista. Tällä aikaisella haulla kesäryhmiin valmistaudumme jo kesän toiminnan mitoittamiseen.

Pelaajien tasot 

Pelaajat jaotellaan Smashin aikuisvalmennuksessa tasoille 1-7. 

 • Taso 1 tarkoittaa alkeistasoa - pelaaja ei vielä hallitse kovalla tennispallolla lyömistä. Pelaaja opettelee pallottelutaitoa helpotetuilla palloilla.
 • Taso 2 on alempi harrastajataso. Tasolla 2 pallottelu sujuu kohtalaisesti kovalla tennispallolla takakentältä. Syötöllä pelaaja tavoittelee pallon saamista ruutuun. Verkkopeli on vasta opettelun asteella.
 • Taso 3 on ylempi harrastajataso. Tasolla 3 pallottelu myös liikkeestä ja pituutta vaihdellen sujuu jo melko hyvin. Verkkopeli alkaa jo onnistua kohtalaisesti. Jotkut hallitsevat jo alakierteen. Syötöllä ja palautuksella pelataan jo, mutta syötön suuntaaminen, varmuus ja kierteet voivat vielä olla kehittymässä. 
 • Taso 4 on kokenut harrastajataso. Pelaaminen syötöllä ja syötönpalautuksella onnistuu jo sujuvasti. Yksittäisten osa-alueiden välilä voi olla vielä suuria eroja. Esim. verkkopeli tai alakierteen osaaminen voivat olla puutteellisia takakentän yläkierrepeliin verrattuna.
 • Taso 5 on alempi kilpataso. Pelaaja on Suomen Tennisliiton luokittelussa E-D-luokkaa taidoiltaan. Pelin kaikki osa-alueet ovat jo olemassa, mutta esim. hyökkäävät lyönnit voivat olla vielä laadultaan heikompia kuin lyönnit takarajan takaa. Pelaaja osaa jo kierresyötöt ja sijoitella syöttöä.
 • Taso 6 on ylempää kilpatasoa. Pelaaja on pelitasoltaan Tennisliiton luokittelussa C-luokkaa. Pelin kaikki osa-alueet ovat olemassa, mutta pelaaja voi olla urheilullisesti tai taidoiltaan hieman heikompi kuin aivan C-luokan parhaat tai B-luokan pelaajat. Pelaaja osaa käyttää erilaisia syöttöjä ja tehdä pisteitä tehokkaasti.
 • Taso 7 on myös ylempää kilpatasoa. Pelaaja on aivan C-luokan kärkeä tai B-luokkaa. Peli on jo erittäin fyysistä, pelaaja ei häviä hyville kilpapelaajille liikkumisen tai pelin intensiteetin puutteiden takia. Pelaaja saa käyttää erilaisia syöttöjä ja tehdä pisteitä tehokkaasti.

Hinnasto 2023–2024 

Aikuisvalmennuksen harjoituksia järjestetään seuraavien aikavälien sisällä: 

 • MA-PE KLO 6.30 – 9.00 (Aamuharjoitukset)
 • MA-PE KLO 9.00 – 13.00 (Aamupäiväharjoitukset)  
 • MA-TO KLO 16.00 – 22.30 (Iltaharjoitukset) 
 • PE KLO 17.00 – 20.00 (Iltaharjoitukset) 
 • SU KLO 13.00 – 21.30 

Harjoituksia voi olla myös muina kuin yllä olevina aikoina.

Aamuharjoitus klo 6.30–9: 

 • 1–3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 22,50 €/h 
 • yli 3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 20,00 €/h 

Aamupäiväharjoitus klo 9–13:

 • 1–3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 21,50 €/h 
 • yli 3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 19,00 €/h 

Iltaharjoitus ja sunnuntai: 

 • 1–3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 29,00 €/h 
 • yli 3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 25,00 €/h 

Arkisin ja sunnuntaisin kello 21.00 jälkeen olevat harjoitukset ovat 1 €/h edullisempia kuin normaali iltaharjoitus. 

--------------------------------------------------------------------------

Aikuiskilpavalmennus (pelaaja osallistuu STL:n tai SST:n sarjatennikseen Smashin joukkueessa kaudella 2022–2023 ja on pelannut edellisen vuoden aikana vähintään 4 sarjaottelussa): 

 • 1–3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 26,00 €/h 
 • yli 3 tuntia viikossa, neljän hengen ryhmässä, 22,50 €/h 

--------------------------------------------------------------------------

Vaihtelevan valmentaja- / pelaajamäärän ryhmät: 

 • 1 valmentaja, 2 kenttää, aamulla 19,00 €/h, aamupäivällä 18,00 €/h ja illalla 25,00 €/h  
 • 2 valmentajaa, 3 kenttää, aamulla 20,00 €/h, aamupäivällä 19,00 €/h ja illalla 26,00 €/h 
 • 6 pelaajan ryhmät (1-tasolla) iltaisin ja sunnuntaisin 24,00 €/h 

Eri ryhmien hinnat voivat muuttua valmennusehtojen muutossääntöjen mukaisesti kesken kauden esim. siinä tilanteessa, että 6 pelaajan ryhmä muuttuu 4 pelaajaan kesken kauden.

Mikäli et löydä sopivaa valmennusryhmää voit hyödyntää myös yksityisopetusta, jota voit kysyä suoraan yksittäisiltä valmentajiltamme tai valmennuspäällikkö Joni Wileniukselta (joni.wilenius@smash.fi). 

Kesäkuun harjoitukset vkot 23–25, 3.–20.6.2024 
Kesäkaudella harjoitellaan sekä aamu- että iltaryhmissä. Aamuryhmät harjoittelevat klo 7.30–9.00, iltaryhmät klo 17.00–21.30. Harjoitusten kesto on kesäkaudella 1,5 h. Ryhmäkoko 4 hlöä / kenttä / valmentaja tai 8 hlöä / 2 kenttää / 1 valmentaja. Aamuryhmissä voi olla 1 valmentaja 2 kentällä suunnilleen saman tason ryhmissä. 

 • Aamutunnit kesäkaudella klo 7.30–9.00 20,50 €/h 
 • Iltatunnit kesäkaudella klo 17.00–21.30 25,50 €/h 

Valmennusehdot 14.8.2023 - 2.6.2024, Tennis, Helsinki, aikuisvalmennus

PÄIVITETTY 1.1.2024: Valmennusehtojen kohta "Käyttäytyminen" -> Muutettu / lisätty kohta kursivoituna

HARJOITUSAJAT JA NIIDEN TIEDUSTELEMINEN 

Lähetämme noin viikkoa ennen kauden alkua sähköpostilla tiedotteen kaikille mukaan mahtuneille, kun ryhmät on julkaistu ja ne ovat nähtävissä TennisClubissa kohdassa Valmennus / Omat ryhmät. Pelaajille, jotka eivät mahtuneet mukaan ensimmäisessä vaiheessa, ilmoitamme asiasta erikseen sähköpostilla.

VALMENNUSPAIKKA JA -KAUSI

Valmennustunnit pidetään Smash Centerissä, Varikkotie 4 (noin 500 metriä Itäkeskuksen metroasemalta ja 15 minuuttia Rautatientorilta). Valmennuskausi on ma 14.8.2023- su 2.6.2024Uudelleen muodostettavat kesäryhmät harjoittelevat 3.–20.6.2024. Kesäryhmiin osallistuminen tai niistä pois jääminen merkitään hakulomakkeelle.

Ilmoittautumalla Smashin aikuisvalmennukseen pelaaja sitoutuu olemaan mukana koko sisäkauden 2023-2024 tuntien jatkuessa samoissa ryhmissä kevätkaudella ilman erillistä ilmoitusta. Ryhmiä voidaan muuttaa aina tarvittaessa (valmentaja päättää pelaajan tason mukaisesta ryhmästä), mutta ketään ei siirretä uuteen ryhmään ilman neuvottelua ja asiasta ilmoittamista.  

VALMENNUSPAIKKA = VALMENNUSKERTA

Pelaajan jokainen viikoittainen harjoituskerta tarkoittaa yhtä montaa valmennuspaikkaa. Esim. jos pelaajalla on yksi harjoituskerta viikossa, niin hänellä on yksi valmennuspaikka. Vastaavasti esim. kolme kertaa viikossa harjoittelevalla on kolme valmennuspaikkaa jne.

RYHMÄN LAKKAUTTAMINEN KESKEN KAUDEN

Smash ry pidättää oikeuden lakkauttaa valmennusryhmä. Ryhmän mahdollinen lakkautus ilmoitetaan pelaajille viimeistään 28 vrk ennen ryhmän viimeistä valmennuskertaa.

JUHLAPYHIEN HARJOITUKSET

Valmennustunnit pidetään normaalisti kaikkina juhlapyhinä lukuun ottamatta joulua (23.12.2023-1.1.2024), pääsiäistä (29.3.-1.4.2024) sekä vappupäivää 1.5.2024.

Valmennusta järjestetään normaalisti koululaisten syysloman aikana, itsenäisyyspäivänä 6.12., loppiaisena 6.1., sekä helatorstaina 9.5.

Smash ry pidättää itselleen oikeuden tehdä ryhmämuutoksia pyhäpäivien aikana sekä koululaisten hiihtoloman 18.2. – 23.2.2024 ajalle. Pyhäpäivinä sekä koululaisten hiihtoloman aikana harjoituksia saatetaan tiivistää siten, että esim. yksi valmentaja ohjaa kahta samantasoista ryhmää vierekkäisillä kentillä. 

LASKUTUS

Laskutuksen perusteena on paikka osoitetussa valmennusryhmässä ja ryhmän toimintakerrat siitä lähtien, kun pelaaja tulee mukaan - eivät yksittäiset osallistumiskerrat. Syksyn valmennustunnit laskutetaan kahdessa erässä ja kevään laskut laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköpostiosoitteeseen (tiedotus- ja laskutuskäyttöön). Valmennukseen osallistumisen edellytyksenä on aikaisempien valmennusmaksujen suorittaminen.

Laskutus tapahtuu aina jakson lopussa. 

Aikuisvalmennuksen laskut voi maksaa ePassi-liikuntaedulla. Muut liikuntaedut eivät käy maksutavaksi Smash ry:n järjestämälle valmennukselle. 

Kausimaksu koostuu laskutusjaksoista (Huom! kts. myös kohta "Irtisanoutuminen valmennuksesta kesken kauden"):

1. jakso: 14.8.2023 - 15.10.2023

2. jakso: 16.10.2023 - 22.12.2023

3. jakso: 2.1.2024 - 17.3.2024

4. jakso: 18.3.2024 - 2.6.2024

5. jakso: 3.6.2024  - 20.6.2024

TESTIKERRAT JA NIIDEN LASKUTUS
Uuden pelaajan tullessa sovittuun tasotestiin johonkin ryhmään, niin testi on ilmainen, mikäli todetaan, että ryhmä ei ole sopiva pelaajalle eikä tarjolla ole muitakaan sopivia ryhmäpaikkoja. Tämä myös tarkoittaa, että pelaaja ei välttämättä saa jatkaa koko tuntia harjoituksessa (suurin osa harjoituksista perustuu kuitenkin pariharjoitteluun ja harjoitukset ovat maksullisia ryhmässä jo oleville). Mikäli pelaajan taso mahdollistaa hänen olevan koko tunnin harjoituksessa ja ko. ryhmäpaikka tai jokin muu ryhmäpaikka valmennuksessa tasotestin jälkeen sovitaan pelaajalle vakiopaikaksi, niin myös ensimmäinen kerta eli testikerta laskutetaan.

JÄSENYYS
Valmennukseen osallistuminen edellyttää Smash ry:n jäsenyyttä. Osallistujat liitetään Smash ry:n jäseniksi mikäli eivät ole ennestään jäseniä. Valmennukseen osallistuvien ei tarvitse hakea erikseen jäsenyyttä.

Uudet aikuisvalmennettavat maksavat puolet vuoden 2023 jäsenmaksusta, 22,50 € (koko vuosi 45 €) syksyn ensimmäisen harjoitusmaksun yhteydessä sekä sitoutuvat noudattamaan Smash ry:n valmennus- ja laskutusehtoja. Jäsenet saavat mm. alennusta kenttien tuntihinnoista Smash Centerissä, Kaisaniemen tenniskentillä ja Olarin Tennishallissa, tuotteista Smash Centerin Pro Shopissa, mahdollisuuden osallistua kansallisiin kilpailuihin ja paljon yhteistyökumppaneiden tarjoamia jäsenetuja. Löydät listan voimassa olevista jäseneduista Jäsenedut-sivultamme. Lisää jäsenyydestä voit lukea Jäsenyys-sivulla.

Jäsenyys on jatkuva, kunnes se kirjallisesti irtisanotaan joko valmennuksen irtisanomisen yhteydessä valmennuksen irtisanoutumislomakkeella, sähköpostilla osoitteeseen smash@smash.fi tai postitse Smashin toimistoon osoitteeseen Smash ry, Varikkotie 4, 00900 Helsinki. Eroava on velvollinen maksamaan kyseisen vuoden jäsenmaksunsa. Valmennuksen lopettaminen ei lopeta automaattisesti seuran jäsenyyttä, mutta valmennuksen irtisanoutumisen yhteydessä voi myös ilmoittaa, jos ei halua jatkaa jäsenyyttä seuraavana vuonna. Jäsenyys on voimassa kalenterivuoden loppuun asti irtisanomisen jälkeen.

Irtisanoutumiseen ei riitä, että ilmoituksen tekee suullisesti tai kirjallisesti esim. valmentajalle tai kassatoimihenkilölle.

PELAAJAN YHTEYSTIETOJEN MUUTTUMINEN

Pelaaja on velvollinen ylläpitämään nimi- ja yhteystietojaan. Yhteystietojen muutokset tehdään ensisijaisesti kirjautumalla TennisClub-järjestelmän ”Omat tiedot” – välilehdellä. Yhteystietojen muutoksesta voi ilmoittaa myös lähettämällä sähköposti osoitteeseen smash@smash.fi

SAIRASTUMINEN, LOUKKAANTUMINEN JA POISSAOLOT VALMENNUKSESTA SEKÄ KORVAUSJÄRJESTELMÄ 

Yhtämittaisesta vähintään 4 viikkoa kestävästä poissaolosta tulee ilmoittaa sekä lähettää lääkärintodistus aikuisvalmennuksen vastuuvalmentajalle Janne Eerikäiselle osoitteeseen janne.eerikainen@smash.fi. Tällainen vähintään 4 viikkoa kestävä poissaolo valmennuksesta huomioidaan laskutuksessa lääkärintodistusta vastaan omavastuuajan ollessa kaksi viikkoa ilmoituspäivästä lähtien. Kaksi omavastuukertaa merkitään pelaajalle poissaoloiksi, joihin pelaaja voi yrittää löytää korvaustunnit. Yksittäisiä poissaoloja ei huomioida laskutuksessa. 

Mikäli poissaolo tulisi kestämään pidempään kuin 4 viikkoa: 
- Pelaajan tulee maksaa tuosta 4 viikosta eteenpäin valmennusmaksu normaalisti, mikäli hän haluaa pitää paikkansa. 
- Pelaaja voi poissaolon alkaessa myös halutessaan vetäytyä valmennuksesta kokonaan lääkärintodistuksen lähetettyään (jolloin paikkaa voidaan tarjota muille), jolloin hän maksaa vain tuon omavastuuajan kaksi viikkoa. Pelaaja voi pelikuntoon toivuttuaan yrittää paluuta valmennusryhmiin aikuisvalmennuksen vastuuvalmentajan ylläpitämän jonotuslistan kautta. 

Tenniksen aikuisvalmennuksessa on käytössä korvausjärjestelmä, joka on osa TennisClub-järjestelmää. Lisätietoja korvausjärjestelmästä ja sen toiminnasta löydät sivulta Korvaustuntijärjestelmä. Syyskaudella voi varastoida enintään 5 harjoitusta ja kevätkaudella enintään 6 harjoitusta. Kesäkuun ryhmissä voi varastoida enintään 2 poissaoloa. Poissaolot pitää laittaa korvausjärjestelmään etukäteen, vähintään 24 tuntia ennen harjoituskertaa. Korvauskertoja voi varata korvausjärjestelmän avulla sekä Helsingin että Espoon ryhmistä. Kertyneitä korvaustuntisaldoja voi käyttää yli kauden seuraavilla tavoilla. Syyskauden tunteja voi käyttää vielä seuraavalla kevätkaudella. Kevätkauden tunteja voi käyttää vielä kesäryhmissä. Kevätkauden ja kesäryhmien tunteja voi käyttää vielä seuraavalla syyskaudella. Korvaamatta jääneitä valmennustunteja ei hyvitetä rahallisesti.

Huom! Korvausjärjestelmä on lisäpalvelu, eikä takaa kaikkien poissaolojen korvaamista. Lue tästä vinkit korvausjärjestelmän käyttöön: SIVUSTO AVAUTUU MYÖHEMMIN.

Linkki korvausjärjestelmään: https://tennisclub.fi/pelaaja/site/login

IRTISANOUTUMINEN VALMENNUKSESTA KESKEN KAUDEN

Irtisanoutuminen valmennuksesta kesken kauden tulee tehdä kirjallisesti täyttämällä irtisanoutumislomake. Irtisanoutuminen astuu voimaan, kun käynnissä oleva laskutusjakso päättyy. Irtisanoutuminen valmennuksesta ei automaattisesti irtisano Smash ry:n jäsenyyttä, mutta valmennuksesta irtisanoutumisen yhteydessä lomakkeella voi myös ilmoittaa, jos ei halua jatkaa jäsenyyttä seuraavana vuonna.

Mikäli pelaajalle jää kaudelle vähintään yksi valmennuspaikka, niin vain vastuuvalmentajalle sähköpostitse tehtävä irtisanomisilmoitus muista keskeytettävistä valmennuspaikoista riittää (jolloin ko. valmennuspaikkojen laskutus loppuu ko. laskutusjakson lopussa).

Laskutusjaksot ja viimeiset irtisanoutumispäivät laskutusjaksolta:

1. jakso: 14.8.2023 - 15.10.2023 (viimeinen vetäytymispäivä 1. jaksolta on 31.7.2023)

2. jakso: 16.10.2023 - 22.12.2023 (viimeinen irtisanoutumispäivä 2. jaksolta on 18.9.2023)

3. jakso: 2.1.2024 - 17.3.2024 (viimeinen irtisanoutumispäivä 3. jaksolta on 5.12.2023)

4. jakso: 18.3.2024 - 2.6.2024 (viimeinen irtisanoutumispäivä 4. jaksolta on 19.2.2024)

5. jakso: 3.6.2024  - 20.6.2024 (vetäytyminen erillisen ohjeen mukaisesti.) 

Löydät irtisanoutumislomakkeen täältä

VALOKUVAUS 

Mikäli pelaaja ei halua, että valokuvia hänestä käytetään Smashin nettisivuilla tai Smashin julkaisuissa, tulee hänen ilmoittaa asiasta Smash ry:lle osoitteeseen smash@smash.fi

SÄHKÖISET UUTISKIRJEET JA TIEDOTUS

Valmennukseen ilmoittautuvan sähköposti lisätään Smash ry:n sähköisten uutiskirjeiden ja tiedotteiden jakelulistalle, ellei pelaaja sitä erikseen kiellä. Sähköiset uutiskirjeet ja tiedotteet ovat nettisivujen ohella Smash ry:n valmennuksen tärkeä tiedotuskanava, joten on tärkeää antaa sähköpostiosoite, jota lukee säännöllisesti. Myös puhelinnumeron antaminen auttaa merkittävästi siinä, jos pitää ilmoittaa esimerkiksi valmentajan äkillisestä poissaolosta. 

TERVEYS SEKÄ VAKUUTUS 

Jokainen pelaaja on velvollinen kertomaan omasta terveydentilanteestaan valmentajalle, mikäli se voi vaikuttaa pelaajan kykyyn suorittaa kaikkia harjoitteita täysipainoisesti. Jokaisen pelaajan tulee hankkia mahdollinen vakuutus itse: Smash ry ei ole vakuuttanut harjoituksiin osallistuvia pelaajia. 

VALMENTAJAN POISSAOLO 

Ryhmää valmentaa ensisijaisesti sille määritetty valmentaja. Valmentajan poissa ollessa häntä tuuraa toinen Smash ry:n valmentaja. Mikäli korvaavaa valmentajaa ei saada ja pelaajille saadaan tieto valmentajan poissaolosta ja pelaajille toimitettua harjoitusvälineet, saavat valmennettavat korvausjärjestelmään harjoituksen kestoa vastaavan määrän saldoa, jonka he voivat käyttää muissa ryhmissä. Tällaisissa tapauksissa harjoituskerta laskutetaan. Jos pelaajille ei saada ennakkoon tietoa valmentajan poissaolosta (3 h ennen), heiltä ei laskuteta ko. harjoituskertaa. Yksittäinen harjoitus voidaan myös pitää siten, että yksi valmentaja ohjaa sairaustapauksessa kahta samantasoista ryhmää vierekkäisillä kentillä.

RYHMÄKOKO JA RYHMÄN HINNASTO 

Perusryhmäkoko aikuisvalmennuksessa on 4 henkilöä, 6 henkilön ryhmiä voidaan järjestää valmennustasoilla 1–2. Ryhmän maksimikoko on määritelty etukäteen, ja ryhmän hinnasto noudattaa kyseessä olevan ryhmäkoon hintaa. Ryhmän tietoihin TennisClubissa on asetettu teksti, jossa on merkittynä ryhmän koko, jos se on 6 henkilöä. Asetettua ryhmäkokoa voidaan Smash ry:n ilmoituksella muuttaa laskutuskausittain. Tällöin myös ryhmän hinta muuttuu uuden ryhmäkoon hinnaston mukaiseksi laskutuskauden alusta alkaen. 

AIKUISKILPAVALMENNUKSEN ALENNETUN HINNAN EHDOT 

Pelaaja on oikeutettu aikuiskilpavalmennusalennukseen, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät: 

 • Pelaaja edustaa Suomen Tennisliiton tai Suomen Senioritenniksen sarjatenniksessä Smashia
 • Kilpailujärjestelmässä on rekisteröitynä vähintään 4 kpl kaksin- tai nelinpelejä sisäkaudelta 2022-23 tai kesäkaudelta 2023 Smashin joukkueessa
 • Osallistuu sarjatennikseen myös kaudella 2023–2024 yleisessä tai seniorisarjassa Smashin joukkueessa 
 • Huom! Saadakseen alennetun hinnan pelaajan täytyy itse rastittaa ilmoittautumislomakkeen kohta, jossa kysytään kauden 2023–2024 sarjatennispelaamisesta. Tämän kohdan rastittaneet pelaajat tarkistetaan, mutta rastittamatta jättäneille pelaajille ei erikseen huomioida alennettua hintaa laskutuksessa. 

KÄYTTÄYTYMINEN  

Pelaajien tulee kohdella kunnioittavasti muita ryhmänsä pelaajia sekä valmentajaa. Kiroileminen, mailan heittely ja muu asiaton käyttäytyminen on kielletty. Mikäli pelaajan toiminnasta aiheutuu vahinkoa kentän pintaan tai muuhun kiinteistöön tai irtaimistoon, hän on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot.  

Seuralla on oikeus evätä valmennettavan osallistuminen valmennukseen, mikäli häiritsevää häiriökäyttäytymistä esiintyy säännöllisesti siihen puuttumisesta huolimatta. Ensimmäisestä häiriökäyttäytymisestä pelaaja saa huomautuksen, toisesta kirjallisen varoituksen ja sen jälkeen osallistuminen valmennukseen evätään meneillään olevan kauden loppuun. Mikäli yksittäinen pelaajan toiminta on erityisen vakavalaatuinen, niin seuralla on oikeus irtisanoa valmennussopimus välittömästi määräajaksi tai toistaiseksi. Valmennusmaksuja ei hyvitetä kyseiseltä ajalta.

TOIMINNAN KESKEYTYS

Mikäli joudumme keskeyttämään äkillisesti ryhmän valmennustunnin seurasta riippumattoman syyn vuoksi (esim. sähkökatko tiloissa) niin valmennustuntia ei korvata rahallisesti. Keskeytynyt tunti korvataan joko lisäämällä saldoa korvausjärjestelmään (lajit jossa käytössä) tai järjestämällä korvaavia harjoituksia erikseen ilmoitettuna aikana.

VALMENNUSEHTOJEN MUUTOKSET 

Smash ry pidättää oikeuden valmennusehtojen muutoksiin myös kesken kauden. Tällöin muutoksista ilmoitetaan nettisivuilla sekä tarvittaessa kaikille pelaajille yhteisellä tiedotteella.